Pift din onsdag op med picnic, knastør rosé og Ginevra d'Este.

Når vintage er mere end bare godt nok.

Louis Brochet’s HBH 1er Cru fra 2008 er en vintage champagne, der sparker røv – undskyld mit sprog. Der er tale om en Cuvée, hvilket betyder, at det er en vin, der indeholder flere druer. I dette tilfælde er der tale om en blanding af lige dele Chardonnay og Pinot Noir. Det giver en udsøgt smag, som virkelig giver den klassiske champagne smag et raffineret udtryk.

De ultrafine bobler bliver til ved minimal gærtilsætning i anden omgang af fermenteringen. Du får af den grund en let drikkelig champagne, der kilder dine sanser på den helt rigtige måde. Jeg synes personligt, at den smager af sprøde grønne æbler. Den er frisk på den helt rigtige måde.

Huset Louis Brochet er tilbage fra 1900-tallet og har gennemgået 4 generationsskifter. Allerede fra starten af blev kun de bedste vinstokke udvalgt til vinproduktion – hvilket har været med til at sikre en uovertruffen kvalitet i deres champagne. Louis Brochet er grundlæggeren af det hele. Men champagnen her er en hæder til Henri Brochet-Hervieux, der er Louis Brochet’s søn. Sønnen Henri drev det hele videre i knap 70 år. Han har været grundstenen i at bygge brandet op, der i dag er et anerkendt hus både i Frankrig og i udlandet.

I dag drives huset videre af næste generation, som har lavet denne hædersvin. Jeg må indrømme, at de er lykkedes formidabelt godt. Champagnen kan fås hos Estate Wines til en pris på 395 kroner. Det er desværre en pris, som jeg ikke selv på nuværende tidspunkt har råd til at betale, men nu hvor jeg ved, hvordan den smager, så er jeg fristet til at købe den igen. Hvis du har det ligesom jeg, kan du jo med fordel deltage i min konkurrence på Instagram, hvor jeg lige nu udlodder denne fine champagne. Konkurrencen udløbber d. 10 maj kl. 18.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pift din onsdag op med picnic, knastør rosé og Ginevra d'Este.