Er du sulten? - Tag til Ærø og få stillet sulten her.

Pift din onsdag op med picnic, knastør rosé og Ginevra d’Este.

Jeg har indgået et samarbejde med vinimondo.dk, der leverer til både restauranter, detailkæder m.fl. Du finder derfor et stort udvalg af vine i deres sortiment – blandt andet en spændende rosé fra italienske Pandolfa.

Allerede etiketten vidner om et anderledes vinhus, som vil mere end det traditionelle. Selve huset og området har været der siden 1500. Det som du kommer til at kende startede dog senere. De startede op igen i 1941, som så fint fremgår af etiketten. En tid, som var præget af mange uroligheder – hvor gården blandt andet har været beslaglagt under krigen. Der er derfor utrolig meget historie forbundet med dette vinhus, som du kan læse meget mere om på deres side.

Sidst i 50’erne begyndte ejeren Giuseppe Ricci at renovere gården og omdanne den til det den er i dag – de ville tilbage til at være dyrkere af jorden. Der blev opkøbt jord – der skulle dyrkes vin. Siden hen har nye generationer overtaget gården, den er blevet bæredygtig og nye marker er kommet til – men heldigvis for du og jeg, dyrkes der stadig vin på grund og det leder mig til denne uges vinanmeldelse.

Deres Ginevra Rosato fra 2017 er fremstillet på Sangiovese Grosso druer fra de relative unge vinmarker, der kom til i 2008, sammen med den nye generations overtagelse af huset og markerne. Der er tale om en sprød vin, som bestemt ikke er sød. Du får nærmere en spids vin i glasset, hvor dit mundvand løber i vand.

Personligt er jeg selv meget til disse vine, da jeg ikke bryder mig om vine, der bare er søde for at være søde. Jeg vil sige, at hvis du leder efter en sød vin til venindeaftenen, så er denne ikke for dig. Denne rosé er knastør, som vinimondo.dk så fint beskriver.

Jeg vil servere den med sarte og delikate fiskeretter. Og er selskabet til tørhed og nyder den klassiske champagnesmag, kan du med fordel servere Ginevra Rosato som velkomst og til forretten. Jeg tog den med på picnic og nød den iskold i solen – her var den bestemt ikke ringe.

Lidt om etiketten – den kun 21-årige Ginevra d’Este er frontfiguren for flasken her. Historien om hende er, at hun var den første af Sigismondo Pandolfo Malatesta’s i alt 3 koner. Hun var kun 15 år, da hun blev gift med ham. Han blev senere hen beskyldt for en del forbrydelser, heriblandt at have dræbt Ginevra d’Este i en alder af 21. Hvad der skete med ham derefter vides ikke, men han nåede at grundlægge Huset Malatesta og Villa Pandolfa til stor glæde for os.

Det blev et længere skriv om et spændende vinhus, der har gennemgået meget. Nyd den fine etikette og det delikate indhold på de varme sommerdage, hvor du gerne vil have noget spidst og let.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du sulten? - Tag til Ærø og få stillet sulten her.